Suport

Toate întrebările

Avans pentru tort pe bonul fiscal

Studiu de caz: Cofetărie

Ai un laborator de cofetărie și încasezi avans pentru torturi. Valoarea avansului diferă în funcție de client și produs. Cum faci să apară acest avans pe bonul fiscal? Există mai multe variante. Punerea în practică depinde în special de modelul de casă de marcat ce ai. Cel mai important lucru: întreabă-ți contabila, ce părere are, contabila firmei poate să ia cea mai bună alegere dintre variantele de mai jos.

Cazul cel mai simplu: Încasezi 1 kg de tort în avans.

Nu vrei să te complici cu avans contabil? Poți încasa una / două  kg de tort ca avans. Atunci când vine clientul după tort, încasezi diferența. Este soluția cea mai simplă.

Emiterea bonului fiscal cu avans

Prima oară definești avansul ca și articol. Important ca în nume să apară cuvântul avans. Poți numi avans marfă sau avans tort de exemplu. Dacă acest avans o să fie stornat pe bonul fiscal (depinde dacă casa de marcat știe acest lucru și dacă contabila firmei agează acest procedeu), este important ca avansul să aibe cota tva ca și produsul finit. Deci dacă vinzi tort cu 9% tva, și articolul avans trebue să aibe 9% tva.

avans tort

Dacă alegi acest articol în interfața de vânzare de restaurant sau cel de fast food, softul tău de gestiune va întreba valoarea avansului. Tu doar întroduci valoarea.

valoare avans

Procedura este similară și la stornare avans. Apeți butonul de stornare, alegi articolul avans și întroduci valoarea.

Întrebări similare

Completează formularul de alături și echipa S2S îți va răspunde cât mai rapid posibil:
Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai?
Formular

    Completează formularul de alături și echipa S2S îți va răspunde cât mai rapid posibil:
    Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai?