Suport

Toate întrebările

Trecerea TVA de la 9 la 5 la suta

Modificare TVA de la 9 la 5%

In M.Of. nr. 854 din 09 octombrie 2018 a fost publicata OUG 89/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. In materie de TVA ordonanta aduce schimbari privind cota de TVA pentru anumite servicii, schimbari ce se aplica incepand cu 01 noiembrie 2018.

Astfel, incepand cu aceasta data se aplica cota de 5% si pentru urmatoarele servicii:

• serviciile constand in permiterea accesului la balciuri, parcuri de distractii si parcuri recreative ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9321 si 9329, potrivit Clasificarii activitatilor din economia nationala – CAEN, actualizata prin Ordinul presedintelui Institutului National de Statistica nr. 337/2007.
cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping;
serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea care se incadreaza la codul NC 22 03 00 10

Ca și utilizator S2S aveți de făcut:

– verificați pe Z-ul de la casa de marcat dacă există cota de 5% definită. Majoritatea caselor au deja. Verificați pe ce literă de TVA apare: Ex C,D..
– Dacă nu aveți definit(doar 9 sau 19), vorbiti cu cei cu care aveți contract cu casa de marcat sa vă creeze o cotă nouă de tva și sa vă spună pe ce poziție este
– Intrați la date fixe/categorii tva. Dacă există definit 5%, asigurați-vă că  coloana “casa” este cota ce aveți nevoie. (A=1, B=2…). Dacă nu aveți creați o cotă nouă în rînd nou.
modificare cota tva
– Intrați la produse (butonul “produse” în al doilea rand) și modificați cotele la produsele care se încadrează în categoriile de mai sus.
Nu uitați să apăsați butonul de salvare.
cota tva 5%
Pentru cei care nu vă descurcați și aveți contract de asistență, nu ezitați să ne sunați pe numerele din contract. Dacă nu aveți contact, puteți să comandați o intervenție remote sau să faceți contract pe minim 3 luni.

Întrebări similare

Completează formularul de alături și echipa S2S îți va răspunde cât mai rapid posibil:
Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai?
Formular

    Completează formularul de alături și echipa S2S îți va răspunde cât mai rapid posibil:
    Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai?